Varbergskvinnojour Varbergs kallbadhus
LÄMNA SIDAN
NU!
SÅ HÄR GÖMMER
DU DITT BESÖK
GDPR
INFO

Kvinnojouren Frideborg
Tel: 0340-10511
Mån-fre 09-16

Jourtelefon: 070-2517440
Kvällar 17-21, helger 9-12, 17-21

kvinnojour@gmail.com

Vad är det de skriver?

2012-05-07 16:22

På internet hittade vi den här bilden, en satir över en typisk tjejtidning fast omgjord för att rikta sig till killar istället. Jag tycker att bilden är tänkvärd, vad säger egentligen tidningarna vi läser till oss tjejer (och andra magasin till killar såklart)? Vad förväntas vi intressera oss av och vad visar den för ideal?

Utifrån hur jag ser på det så tycker jag ofta att dessa magasin försöker sälja mig en helhetsbild över hur jag ska vara som tjej. Hur jag ska bete mig, vad jag ska ha på mig osv. Ofta får jag uppmuntran till att bli ett “bättre jag” genom reklam, tips på produkter och bilder av hur kändisarna gör. Jag läser om ideal hur jag ska vara skapade av någon annan.

Hur tänker Du kring det här och påverkas vi av vad vi läser? Hur i så fall? Maila oss gärna och berätta!