Varbergskvinnojour Varbergs kallbadhus
LÄMNA SIDAN
NU!
SÅ HÄR GÖMMER
DU DITT BESÖK
GDPR
INFO

Kvinnojouren Frideborg
Tel: 0340-10511
Mån-fre 09-16

Jourtelefon: 070-2517440
Kvällar 17-21, helger 9-12, 17-21

kvinnojour@gmail.com

SOMMAR

2012-07-06 06:54

Så här inför sommaren tänkte jag bjussa på ett litet personligt inlägg, och jag hoppas det kan få alla att tänka till en sekund. Vad får dig att må bra? Vad får dig att klara av tidspress, alla måsten och sommarstressen?

Ibland kan jag känna att jag jobbar bäst under press. Packa väskan på 1,5 minut eller rättare sagt hålla väskan under en hylla i garderoben och dra ner lagom mycket kläder och be en bön att det var lagom av allt och inte bara 5 av samma plagg, en sväng förbi. H&M 5 pack sockar och 5 pack trosor, 138,50.

Mottot när vi ska någonstans är “bara hundarna är med kan vi köpa resten på vägen”

Problemet är inte att jag är speciellt rädd för att stressa, jag hinner det mesta. Frukost och lunch i bilen, kaffe to go, eller hoppa över lunchen och hinna med att träna lite. Tvättmaskinen tar 36 minuter, lika lång tid som att gå fram och tillbaka på åkern brevid tvättstugan (ink 5 min träningspaus) hos mig ringer klockan oftast 4:45 snooz till 5.15 ut i köket, på med kaffe mat i skålarna, in på toa 5.32 ut med djuren, i bilen till jobbet. 6.30 är jag iaf oftast på området, med musli skålen i bilen, mascaran i bakfickan och tandborsen i munnen. Det handlar om planering. Något alla tror jag är världsdålig på men faktiskt inte.
Nej, ett roligt och utvecklande liv får man inte genom att undvika all stress. Kruxet är att veta när det blir lite mycket. Alla har väll hört om grodan? Släpper man en groda i kokande vatten hoppar den ut, släpper man den i ljummet vatten och successivt höjer värmen simmar grodan omkring, vänjer sig. Helt plötsligt är vattnet hett och vattnet kokar, då är grodan för länge sedan död. Alltså, det är ju antagligen inte sant men det har en viktig point.
Grodor är inte dumma, men vi människor är dåliga på att känna det brännas, speciellt om graderna höjs långsamt.
– borsta tänder, hämta posten (som man glömt på dagen) och kvällskissar hundarna.
– att görs listornas kung, 7 saker att göra under dagen, man hinner i bästa fall 3 de andra fyra flyttas till morgondagen. Plus fem nya, alltså nio att göra, man hinner 3. Ger upp och gör 3 nya listor “fixa idag eller dö” “akut!” och “måste göras men inte akut idag” man hinner 3 göra eller dö saker, flyttar akutsakerna till måste göras annars dö listan, plus 4 nya. Paniken är ett faktum och lapparna åker åt …
Sen hör man någon som har typ råkat spilla kaffe i datan eller glömt någon liten grej, “typiskt folk som inte har koll” för själv har man förträngt att man glömt hundar, tvättat håret med hudlotion, kört på motorvägen inte mindre än 2 gånger åt fel håll , slarvat bort lgh nycklar I lägenheten, och näst in till behövt byta lås, gått upp 4 gånger för trappan och letat efter mobilen (som man pratar i), glömt äta, trott att det är onsdag när det är torsdag, åkt till fel jobb, gjort lasagne utan plattor, satt på kaffe utan vatten. Somnat 2.30 med glassen i handen och vaknat 4.10 med skorna på kläderna på och glass på hela golvet, åka till lägre spår tävling i Foppa tofflor eller somna med kläderna och dessutom sova oavbrutet i 16 timmar med 36 missade samtal och 16 mottagna sms. -.- okej jag va ganska trött. Inte tala om när man ska på viktigt möte och måste hjälpa en kalv att komma till världen så man inte hinner platta håret och glömmer mascaran.. Puh
Nä, jag är inte så rädd för stress, även om jag ibland kan bli lite av ett lik, kall och begraven när det är mycket. Ingen större fara bara man kommer på HUR man tar sig ur det paralyserande stress tillståndet. 
För mig finns det bara ett sätt:) <3 

 

 

 

Ha en jätteskön sommar alla! – och när vi återkommer till hösten kommer det vara med massa nya spännande utmaningar och nyheter !

Glöm inte av att utöver chatten kan ni alltid nå oss på tjejforum@seaside.se