Varbergskvinnojour Varbergs kallbadhus
LÄMNA SIDAN
NU!
SÅ HÄR GÖMMER
DU DITT BESÖK
GDPR
INFO

Kvinnojouren Frideborg
Tel: 0340-10511
Mån-fre 09-16

Jourtelefon: 070-2517440
Kvällar 17-21, helger 9-12, 17-21

kvinnojour@gmail.com

Manifestation mot hedersmord – Till minne av Maria Barin Baro Aydin

2012-05-02 18:48

Idag genomfördes en manifestation mot hedersmord till minne av Maria Barin Baro Aydin, den 19-åriga tjej som för en kort tid sedan blev mördad i sin lägenhet i Landskrona. Manifestationen ägde rum på Gustav Adolfs torg i Malmö och anordnades av föreningen Tänk Om!, dit Maria under en längre tid vänt sig för stöd och hjälp. Den cirka två timmar långa manifestationen innehöll tal från personer engagerade i arbetet mot hedersvåld men också vackra sånger och dikter för att hedra Marias minne.

Tänk Om! är en politisk och religiöst obunden förening med bas i Malmö som arbetar med hedersrelaterat våld. Maria kom i kontakt med föreningen av en slump, men när kontakten var tagen blev föreningen som en andra familj. Personalen, medarbetare och volontärer inom föreningen uttryckte idag sin starka saknad och tillsammans med massvis av människor som samlats på torget hölls en tyst minut för Maria och alla andra som fallit offer för hedersmord. Vid slutet av manifestationen släpptes hundratals ballonger fria som innehöll frön av Marias favoritblomma.

 

En liknande manifestation för att hedra Marias minne och belysa problematiken kring hedersrelaterat våld kommer inom kort att hållas i Göteborg av föreningen Glöm aldrig Pela och Fadime. Om någon är intresserad av att deltaga så håll utkik på föreningens hemsida, där det enligt ordförande Sara Mohammed snart kommer att publiceras vidare information om datum och tider.