Varbergskvinnojour Varbergs kallbadhus
LÄMNA SIDAN
NU!
SÅ HÄR GÖMMER
DU DITT BESÖK
GDPR
INFO

Kvinnojouren Frideborg
Tel: 0340-10511
Mån-fre 09-16

Jourtelefon: 070-2517440
Kvällar 17-21, helger 9-12, 17-21

kvinnojour@gmail.com

Hårets vara eller icke-vara

2012-03-14 14:15

Inte bara artisterna väckte uppmärksamhet under Melodifestivalen. Väldigt mycket uppmärksamhet riktades också mot att en kvinna inte hade rakat sig i armhålan(?!)! Det blev ramaskri, någon lade ut bilden på Facebook där den sedan delades och människor uttryckte sin avsky över hur en kvinna kan göra så här, vad äcklig hon är och mycket värre saker än så. Bilden och alla dess kommentarer togs senare bort, som tur är! I sin tur reagerade sen kvinnliga bloggare och uppror startades på bloggar runtom (heja!). Bloggaren Hanna Fridén försökte bemöta de som lade ut vidriga kommentarer på Facebook genom att maila dem, men fick enbart bortförklaringar och hot tillbaka. Alla dessa killar och tjejer tyckte dvs. att nätmobbning var ok och att det är fullt acceptabelt att håna en kvinna om hon inte rakar sig under armarna.

Ny grupp på Facebook har startats som istället hyllar hår och massvis av bilder har kommit upp där människor stolt visar upp sin kroppsbehåring, men även här kommer det in elaka kommentarer. Tänk att en sån sak som en hårig armhåla kan starta sånt ramaskri – 2012!

 

Själv tycker jag att man ska få ha både rakad och orakad armhåla om man vill, men debatten visar ju att en sådan naturlig sak som kroppsbehåring är ständigt aktuellt och framkallar uppenbarligen mycket känslor…