Varbergskvinnojour Varbergs kallbadhus
LÄMNA SIDAN
NU!
SÅ HÄR GÖMMER
DU DITT BESÖK
GDPR
INFO

Kvinnojouren Frideborg
Tel: 0340-10511
Mån-fre 09-16

Jourtelefon: 070-2517440
Kvällar 17-21, helger 9-12, 17-21

kvinnojour@gmail.com

Fredrik <3

2012-07-16 16:35

Idag blir blogginlægget lite med norska knappar, men jag tror ni ska førstå ændå 😉 och jag kan också passa på att redan nu varna før den norska autocorrecten som ændrar allt jag skriver 😉

Inlægget ska handla om ett inslag från dagens P3 nyheter, Jag missade det sjælv men fick ett tips om det  från coachen;)
Rubriken lyder – “Fredrik skjutsar hem tjejer från krogen”  Min førsta reaktion var att “Jøsses, vart ær værlden på væg? “
Sen tænkte jag stackars kille, han kommer bli attakerad av (ursækta uttrycket) moraltanter som ska visa på statisktik om att flest våldtækter sker i hemmet bla bla bla.
Sen tænkte jag, ær detta egentligen bra eller dåligt? Ær det detta vi vill ha? Killar som skjutsar hem tjejer før att man inte ens kan ta sig hem sjælv utan att riskera att bli påhoppad, rånad, utnyttjad eller våldtagen.
Okej,  NEJ det ær ingen løsning på ett problem, det kommer inte leda till något revolutionerande. MEN det ær ett steg i rætt riktning, det ær ett bevis på att det finns folk som vill væl, jorden ær inte riktigt på væg mot total undergång (æven om man ibland kan tro det.. )
Det finns folk som ær fødda till att slåss med politiker, media och kan jobba før førændringar. Folk som slænger sig med fina ord och uttryck, kan visa statisktik och vetenskapliga undersøkningar STOR eloge till er, ni ær riktiga hjæltar! Men det finns också ” den enklare varianten” eller om man hellre vill kalla det før en annan definition næmligen ; Daaadaa – VARDAGSHJÆLTEN, sådana som (jag sjælv om man nu får utse sig sjælv på det viset.. ;)) Personer som gør något på plats, øppnar en tjejjour, serverar soppa till hemløsa eller kør hem tjejer från krogen.
Alla behøvs till det dom gør, alla gør det som passar dem bæst, huvudsaken ær att någon gør NÅGOT. Ingen kan gøra allt men alla kan faktiskt gøra något.
En stor bukett rosor till dig Fredrik från Tjejforum VARBERG! 
Gilla gærna TjejSkjutsen Helsingborg på FACEBOOK
KRAM A